Veelgestelde vragen

Twijfel je of je in een situatie bent terechtgekomen van seksueel misbruik, emotionele of fysieke mishandeling?

Het is niet altijd eenvoudig om te weten of je in een situatie van geweld bent terechtgekomen. Kom gerust met ons chatten en dan zoeken we het samen uit. Meer informatie over seksueel misbruik, fysieke mishandeling en emotionele mishandeling vind je ook op deze website. 

Over de chat


De chat is bezet. Wat kan je doen?

Het is mogelijk dat de chat bezet is. Je probeert in zo'n geval dan best na een tijdje opnieuw in te loggen. Je kan nupraatikerover.be ook mailen via info@nupraatikerover.be. Hou er rekening mee dat indien anderen uit je omgeving toegang hebben tot je mailbox ze mogelijks je mail kunnen meelezen.

Waarvoor kan je op de chat terecht?

Je kan op de chat terecht met een verhaal of vragen over alle vormen van kindermishandeling. Dit betekent voor fysieke mishandeling, emotionele mishandeling of seksueel misbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag zowel online als offline. Je kan je bezorgdheden vertellen, informatie of advies vragen of om je kan komen chatten om hulp te krijgen in je situatie. 

De chat is gesloten. Wat kan je doen?

Het is mogelijk dat de chat gesloten is. Je kan de openingsuren checken en je opnieuw, tijdens de openingsuren, aanmelden. Je kan nupraatikerover.be ook mailen buiten de chaturen via info@nupraatikerover.be. We beantwoorden je mail binnen de twee werkdagen. Hou er rekening mee dat indien anderen uit je omgeving toegang hebben tot je mailbox ze mogelijks je mail kunnen meelezen. Je kan ook contact opnemen met 1712 of met deze organisaties.

Met wie chat je?

Je chat met een medewerker van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Brussel. Hij of zij is getraind om naar jou te luisteren en je te helpen met je vragen, verhaal… over seksueel misbruik, fysieke  en/of emotionele mishandeling. 

Wat mag je verwachten van een chatgesprek en wat niet?

Via de chat willen wij zo goed mogelijk een antwoord proberen te geven op jouw vragen en/of melding rond seksueel misbruik, fysieke en/of emotionele mishandeling. 

• We kunnen je ondersteuning bieden en ruimte om je verhaal of bezorgheid te vertellen;

• We kunnen je ook advies en informatie geven en hulp bieden;

• We kunnen je ook doorverwijzen naar meer gespecialiseerde diensten, die jou verder kunnen begeleiden. Als dit naar een Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) uit jouw buurt is, kunnen we jou eventueel met één van de medewerkers in contact brengen.

Kan je me ook op andere manieren helpen?

Wil je een telefonisch contact of een vertrouwelijk gesprek met een medewerker van een Vertrouwenscentrum Kindermishandeling, dan kunnen we binnen de chat bekijken hoe we dit organiseren. Hou er dan wel rekening mee dat je waarschijnlijk niet langer anoniem kan blijven. Meer info over de werking van de Vertrouwenscentra Kindermishandeling vind je hier.

Is er ook telefonisch contact mogelijk?

Je kan met nupraatikerover.be niet bellen. Voor telefonische hulpverlening kan je contact opnemen met 1712 of je kan ook terecht bij deze organisaties.

Bij welke organisaties kan je nog terecht met een probleem?

Check de links voor meer informatie.

Escape